FAQ - veel gestelde vragen

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen? Neem dan contact met mij op.

 • Is een virtual assistant wel iets voor mij?

  Wil jij als ondernemer groeien, maar weet je niet waar je de tijd en energie vandaan moet halen? Werk jij veel meer uren dan je zou willen en komt dat voor een deel door al die 'kleine' technische of administratieve klussen waar je helemaal geen zin in hebt? Had jij toen je startte een ander beeld van ondernemen dan je nu hebt en komt dat omdat je eigenlijk gewoon handen tekort komt? Ja, dan heb ik heel goed nieuws... Ik kan je helpen! Bekijk wat ik voor jou kan doen.

 • Ik houd heel graag zelf de controle over wat er binnen mijn bedrijf gebeurt, kan dat wel als ik jouw hulp inschakel?

  Maak je geen zorgen. Wanneer je na een vrijblijvend kennismakingsgesprek besluit met mij te willen samenwerken, bepalen we samen welke taken ik voor jou ga oppakken. Jij kunt bepalen wat ik wel en niet doe. Wil je dat eerst een tijdje proberen? Dat kan! Bekijk alle mogelijkheden.

 

 • Wat kun jij voor mij doen als allround virtual assistant?

  Ik kan jou helpen met allerlei taken waar je zelf geen verstand van hebt, geen zin in hebt of geen tijd aan wilt besteden. Met mijn kennis en ervaring kan ik veel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het beheer van websites, het beantwoorden van mails, het opzetten of aanpassen van jouw social media kanalen, maar ook bijvoorbeeld aan het optimaliseren van processen of het overzichtelijk maken van allerlei bestanden. Bekijk de volledige lijst met diensten.

Moos helpt - Allround Virtual Assistant
 • Wat kost het als jij mij komt helpen?

  Goed nieuws: Je mag ervan uitgaan dat mijn hulp jou juist geld en tijd gaat opleveren. Maar natuurlijk wil je ook weten wat het kost om mij in te schakelen. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

 • Ik heb maar een paar weken hulp nodig, kan dat?

  Ja dat kan, dan maak ik voor jou een aanbod op maat! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen!

 

 • Ik heb het veel te druk, maar weet nog niet wát ik wil uitbesteden. Kun jij helpen?

  Absoluut! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we waar jij tegen aan loopt en geef ik je tips hoe je meer inzicht krijgt in al jouw taken en welke je het beste kunt uitbesteden. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 • Hoe werkt dat dan, samenwerken op afstand?

  Meestal werk ik 'in the cloud' (bijv. met Google Drive of Dropbox). Ik maak dan een gedeelde map aan waar we beiden in kunnen. Als jij een eigen online systeem hebt waarop ik kan inloggen, is dat ook prima natuurlijk. Voor projectmanagement en het optimaliseren van processen gebruik ik graag Trello, dit is een tool waarmee we heel eenvoudig lijsten kunnen bijhouden, plannen kunnen maken etc. Voor de onderlinge communicatie kunnen we gebruik maken van e-mail, telefoon of videobellen. Voordat we gaan samenwerken, maken we hier natuurlijk duidelijke afspraken over. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

 • Ik heb iemand nodig die een paar maanden bij mij op kantoor komt werken. Kan dat?

  In principe werk ik vanuit huis, maar als het voor een bepaalde opdracht nodig is om tijdelijk op kantoor te werken, is dat soms wel mogelijk. Natuurlijk is dit afhankelijk van de locatie en mijn beschikbaarheid. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken. Neem contact met mij op.

 • Hoe zit het met privacy en beveiliging van mijn bedrijfs- en persoonsgegevens?

  Ik ga natuurlijk vertrouwelijk om met jouw klant- en bedrijfsgegevens. Op verzoek kan ik een geheimhoudingsverklaring of verwerkersovereenkomst ondertekenen. Onderaan deze pagina vind je een link naar mijn privacyverklaring.

 

 • Kan ik ook een tijdje proberen of het wat voor mij is, een virtual assistant?

  Ja dat kan, dan maak ik voor jou een aanbod op maat! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen!

 • Ik heb (tijdelijk) veel hulp nodig, kan dat?
 • Ja hoor, dat is mogelijk. Aan de hand van de werkzaamheden en jouw wensen bepalen we welk pakket het meest geschikt is. In sommige gevallen is een projectprijs handiger, dit bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek. Bekijk alle mogelijkheden.

 • Ik wil een taak uitbesteden die ik niet in jouw lijst met diensten zie staan. Heeft het dan toch zin om contact op te nemen?

  Absoluut! We kunnen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken welke taken je wilt uitbesteden. Wanneer blijkt dat ik het niet kan uitvoeren, kan ik met jou meedenken wie jou wél kan helpen. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 • Wat gebeurt er als jij ziek bent of op vakantie gaat?

  Wanneer ik vakantieplannen heb, zal ik dat altijd ruim op tijd laten weten. Ziek zijn kan ik minder goed plannen natuurlijk. Gelukkig ben ik vrijwel nooit ziek. Als ik te ziek ben om taken op te pakken en ze wel dringend zijn, zal ik binnen mijn netwerk (in overleg met jou) vragen wie de taken tijdelijk van mij kan overnemen. In de meeste gevallen zal dit echter niet nodig zijn omdat ik óf maar heel kort ziek ben óf de taken ook best iets later uitgevoerd kunnen worden. We zullen dit per keer bekijken. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

 • Loopt mijn pakket door als jij op vakantie bent?

  Nee hoor, maak je geen zorgen. Dan schuiven we de einddatum gewoon door of spreken we af dat je die uren voor of na mijn vakantie kunt inzetten. Bekijk alle mogelijkheden.

 

 • Kun jij ook mijn telefoon opnemen?

  In principe is dit niet een dienst die ik aanbied omdat ik graag mijn dagen zelf wil kunnen indelen. Heb je tijdelijk tóch mijn hulp nodig hierbij, dan bespreken we de mogelijkheden. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

 • Iemand die ik ken kan wel wat hulp gebruiken, heb jij tips?

  Natuurlijk kun je mijn website of telefoonnummer doorgeven, maar je kunt hem/haar ook mijn hulp cadeau geven! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en die van de persoon waar jij hulp aan cadeau wilt geven.

 

Moos helpt - Allround Virtual Assistant

Ik heb een andere vraag.

Geen probleem! Stuur mij even een email of vul het contactformulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.